söndag 28 februari 2010

Styx



Så har den lilla igelkotten flyttat hem igen. Det blir riktigt tomt. Han har bott i mitt badrum en vecka nu och uppfört sig ganska bra. På kvällarna har han ofta sprungit i sitt hjul, och kommer man då in ligger han som en död, platt nåldyna. Man kan inte heller anklaga honom för att vara vegetarian. Trots att jag gömmer hans små köttbullar bland grönsakerna, lyckas han peta fram dem och rata det mesta av nyttigheterna. Och ve och fasa om man råkar ge honom broccoli. Det avskyr han. I bästa fall sprätter han bara ut det på golvet, är han riktigt irriterad bajsar han på det.
Men man kan inte vara arg på något så sött!

4 kommentarer:

Ann D. sa...

Du får väl skaffa en egen liten kotte!

Mårran sa...

en knasig men bedårande liten kaktusboll, det är var han är!

Marianne sa...

Låter inte detta välbekant, att rata det som är nyttigt och ge sig direkt på godsakerna? Ingenting är nytt under solen osv… Annars är jag lätt avundsjuk på dig Pia, som har haft en sådan tilltalande gäst i ditt badrum, även om en och annan malör har inträffat.

Bigmouth strikes again sa...

Det var ett udda sätt att tala om att man inte tycker om maten. Funderade ett kort ögonblick om det var en framkomlig väg att få dem att laga bättre mat på Zenith, men det kanske är lite väl drastiskt. Men nog är det fascinerande med en kock som bara har gått köttfärs och potatismoskursen.